Yüksek Seçim Kurulu, doğudaki Kahramanmaraş dahil 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene almıştır. Bu nedenle, bu illerde oy verme saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacaktır. Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak belirlenmiştir.

Oy Pusulaları ve Renkleri

Oy pusulaları, büyükşehir belediye başkanlığı, il genel meclisi üyelikleri, belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyelikleri için farklı renklerde olacak. Bu pusulalar tek zarfa konulacak.

Seyyar Sandıklar

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için 1004 seyyar sandık oluşturulmuştur. Bu seçmenler, seyyar sandıklarda oylarını kullanabileceklerdir.

Sandık Başında Yasaklar

Sandık başında, seçmene oy verme hakkı dışında hiç kimse müdahalede bulunamayacak ve telkinde bulunamayacaktır. Ayrıca, oy verme işlemi tamamlandıktan sonra seçmenler sandık başından ayrılacaktır.

Seçim Günü Yasakları

Seçim günü (yarın) saat 06.00'dan gece saat 00.00'e kadar alkollü içki satışı ve tüketimi yasaklanacaktır. Ayrıca, umumi eğlence yerleri kapalı olacak ve kahvehane, kıraathane gibi yerlerde yalnızca yemek servisi yapılacaktır.

Seçim Propagandası

Siyasi partilerin seçim propagandası bugün saat 18.00'de sona erecek ve her türlü propaganda yasağı başlayacaktır.

Seçim Sonuçlarıyla İlgili Yayınlar

Seçim günü, radyo ve televizyonlarda saat 18.00'e kadar seçim ve sonuçlarıyla ilgili haberler yayınlanamayacaktır. Ancak, saat 21.00'den sonra tüm yayınlar serbest olacaktır.

Seçim Yasaklarının Bitişi

Bütün seçim yasakları, seçim gününün sona ermesiyle birlikte saat 23.59'da sona erecektir.

Yarın Türkiye, yerel yöneticilerini belirlemek için sandık başına gidecek. Bu süreçte, oy verme hakkına sahip olan tüm vatandaşlarımızın demokratik haklarını kullanmaları önemlidir.