Bakan Yerlikaya, 8 günlük dönbemde yaşanan 4 bin 998 trafik kazasında 66 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 bin 352 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bayram tatilinin son gününde kara yollarında yoğun trafik yaşandığına dikkat çekildi.

Bakan Yerlikaya, polis ve jandarmanın bayram tatili boyunca denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü vurguladı. Sadece son gününde 628 trafik kazasının meydana geldiğini belirten Yerlikaya, 382 bin 467 araca denetim yapıldığını, 25 bin 215 araca hız ve radar işlemi uygulandığını, 34 bin 407 araca ise diğer işlemlerin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bayram tatilinde yaşanan kazalara ilişkin genel verileri de paylaşan Bakan Yerlikaya, 8 günlük süreçte toplamda 4 bin 998 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 8 bin 352 kişinin yaralandığını ve 66 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Sürücülere ve yolculara yönelik önemli uyarılarda bulunan Bakan Yerlikaya, aşırı hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulundu. "Lütfen aklımızdan çıkarmayalım, hayatla yarışılmaz." şeklindeki ifadelerle vatandaşları trafik güvenliği konusunda duyarlı olmaya davet etti.