İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, depremin ciddiyetine vurgu yaparak, "Eğer bu sorunu ciddiye alırsak, devletin de yardımıyla İskenderun'u depreme dayanıklı hale getirebiliriz. Bu, merkezi yönetim, yerel yönetim ve halkın birlikte hareket etmesiyle mümkün olabilir" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Görür, İskenderun'da deprem riski oluşturan kaynakların birden fazla olduğunu belirterek, "Bazı şehirlerde tek bir deprem kaynağı vardır, ancak sizin böyle değil. Sizin hem doğunuzda, kuzeyinizde var hem batınızda var, hem denizde var. Birden fazla İskenderun'u tehdit edecek deprem kaynağı var. Bu bölge çok ciddi bir deprem bölgesidir. Burası deprem üretecek, mahkumdur üretmeye. Deprem üretecek, olacak. Çünkü dünyanın nabzıdır deprem. Eğer bu dünyada deprem olmazsa, dünya yaşamaz. Ölü deniz fayı, Arap levhasıyla Afrika levhası arasındaki sınır, bu da deprem üretmeye mahkumdur" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, İskenderun'da yaşanan çökme sorunu ve alınması gereken önlemler hakkında da konuşan Prof. Dr. Görür, "İskenderun Sahili’nde yaşanan çökme ve alınacak önlemlerle ilgili de bölgede ciddi araştırma yapılması gerekiyor. GPS ve INSAR dediğimiz uydu yöntemiyle burada araştırmak lazım. Burada gerçekten bir çökme var mı, çökmenin hızı ne ve bu çökmeler nerede devam ediyor? Onu araştırıp haritaladığımız zaman gerçek problemi görürüz" şeklinde konuştu.