Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Dr. Erdinç Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, Osmaniye Yer Fıstığının Avrupa Birliğinden aldığı Coğrafi İşaret Tescil Belgesini takdim etti.

Tescil Süreci ve Önemi

Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, Osmaniye Yer Fıstığının Avrupa Birliği Komisyonunda korunmasının sağlanması için titizlikle yürütülen çalışmaların 10 Temmuz 2024 itibariyle AB Resmi Gazetesinde yayımlanarak tescilinin kesinleştiğini belirtti.

Çenet, Osmaniye Yer Fıstığının Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan 22. ürün olduğunu ifade ederek, bu başarının başta üreticiler olmak üzere tüm kent ve Ülke için hayırlı olmasını diledi.

 "Yer Fıstığı Bölgemiz ve Ülkemiz İçin Önemli Bir Ürün"

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Yer Fıstığının bölge ve ülke için önemli bir ürün olduğunu vurguladı.

Vali Yılmaz, coğrafi işaretli ürünlerin korunması, sürdürülebilirliğinin sağlanması ve markalaşmasının önemine değinerek, "Osmaniye Yer Fıstığının Avrupa Birliği Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü tarafından tescil edilmesi Osmaniye’miz için oldukça önemlidir.

Bu süreçte emeği geçen başta Osmaniye Ticaret Borsası olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim," dedi.