Enerjisa Enerji, Sabancı Topluluğu tarafından başlatılan Sabancı Gençlik Seferberliği çerçevesinde gençlere teknolojiye erişim konusunda destek sunuyor.
Ankara Söğütözü'ndeki, dijital donanımlı ve etkileşimli Enerji Tüneli ile dikkat çeken Enerjisa Enerji Teknoloji ve Etki Merkezi, üniversite öğrencilerini ağırlama imkanı sunuyor. Sabancı Gençlik Seferberliği, gençlerin inovasyon ve girişimcilik potansiyelini artırmayı amaçlayan projelerden biri olarak öne çıkıyor. Bu bağlamda, Enerjisa Enerji, enerji sektöründeki dijital dönüşüm ve yenilikçi uygulamalarla ilgili birçok girişimciye destek sunmuştur.
Beyin göçünü beyin gücüne dönüştürmek hedefleniyor.
Enerjisa Enerji, Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında 88 farklı üniversiteden toplam 750 öğrenciyi bir araya getirerek kapsamlı bir öğrenim ve gelişim süreci başlattı. Projenin 2025 yılında da genişlemesi ve enerji sektöründeki dijital dönüşümle ilgili farkındalık oluşturarak gençlerin kariyer fırsatlarını artırması hedefleniyor. Nihai amaç, beyin göçünü beyin gücüne dönüştürerek ülkenin en değerli kaynağı olan gençlere ilham vermek.
2024 yılı içinde, 7 farklı oturum düzenlenerek katılımcılara girişimciliğin temelleri, enerji sektöründeki trendler ve dijital dönüşüm çözümleri gibi konularda bilgi verildi. Eğitimler, müşteri odaklılık, tasarım odaklı düşünme ve açık inovasyon yaklaşımlarını kapsayarak girişimcilik ekosisteminin temellerini oluşturdu. Üretken yapay zeka, e-mobilite ve sürdürülebilir enerji teknolojileri gibi konular da ele alındı, bu sayede inovasyonun ekonomik büyümeye, yeni pazarların oluşmasına ve istihdama katkısı vurgulandı.
Söğütözü Müşteri Hizmetleri Merkezi, Enerjisa Enerji Teknoloji ve Etki Merkezi’ne dönüştü.
Enerjisa Enerji, geçtiğimiz yıl Ankara Söğütözü’nde yeni bir konseptle açtığı müşteri hizmetleri merkezini, teknoloji ve inovasyon odaklı bir merkez haline getirdi. Enerji Tüneli gibi ilham verici alanları içeren bu merkez, gençlerin enerji sektörünü yakından tanıyacağı ve projelerini geliştireceği bir platform haline geldi.
Eğitim sürecinde, 88 üniversiteden gelen 750 öğrenci, sektörel bilgi ve deneyimlerini artırma fırsatı buldu ve kendi projelerini geliştirebileceği bir alan edindi.
“Gençlerimizin yüksek potansiyelini yüksek verimliliğe dönüştürmenin yolunu bulmalıyız”
Üniversiteli öğrencilerle buluşan Enerjisa Enerji’ni temsil eden CEO Murat Pınar, gençlerin potansiyellerini ülkemizde değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Pınar, geleceği şekillendirecek fikirlerin ve yeteneklerin ülkemizde kalmasının önemine de dikkat çekti. Ayrıca enerji sektörünün, finansal yatırımlarının yanı sıra, değerli projelerin ülkemizde kalması ve ekonomik büyümeye katkıda bulunmanın sorumluluğunu taşıdığını belirtti.
Enerjisa’nın “herkes için daha iyi bir gelecek platformu” ile uzun süre boyunca verimlilik üzerine çalıştığını ifade eden Pınar, gençlerin yüksek potansiyelinin, yüksek verimlilik için bir başlangıç noktası olduğunu ifade etti.
Enerji Sektöründe Dijital Dönüşüm ve Gençlik
Enerjisa Enerji’nin inovasyon ve girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği İVME ve NAR programları, enerji endüstrisinin geleceğini şekillendiren yenilikçi girişimlere destek veriyor. Bu programlar, sektörel inovasyonu hızlandırarak, enerji depolama, akıllı şebekeler ve e-mobilite gibi alanlarda gelişmeleri teşvik ediyor. NAR Programı da, Enerjisa çalışanlarının geliştirdiği yaratıcı fikirlerin hayata geçmesini sağlıyor.