JCI Türkiye, 10 yerel organizasyonuyla birlikte, kadınların gücünü ve başarısını ele almak amacıyla "Her Adım Eşitliğe, Her Adım Değişime" isimli bir panel düzenledi. Panel, 16 Mart 2025 tarihinde Saka Holding sponsorluğunda, Tech İstanbul'da gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan 2025 JCI Türkiye Başkanı Gökhan Barışkan, JCI Türkiye'nin toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki vizyonunu vurguladı. Ayrıca, etkinliğin organizasyonu JCI İstanbul Başkanı Sevinç Yazılıtaş Kayasu, JCI Maltepe Başkanı Fatma Yiğit, JCI Mersin Başkanı Burcu Cansu, JCI Kadıköy Başkanı Tuğçe Şit, JCI Adana Başkanı Gizem Betül Benne, JCI Kültür Başkanı Şeyda Özdemir, JCI CV Başkanı Ezgi Kalender, JCI İzmir Başkanı Esra Büyükköşker, JCI Antalya Başkanı Ayşenur Aydın ve JCI Eskişehir Başkanı İnci Akbaş tarafından üstlenildi.

Panelin birinci oturumunda, yerel yönetimlerde kadınların rolü, inşaat sektöründe kadın mühendislerin karşılaştığı zorluklar, kadın girişimciliği ve iş dünyasında eşit haklar gibi önemli konular üzerine değerlendirmeler yapıldı. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, kadınların yerel yönetimlerde daha fazla yer almasını sağlamak için yürütülen projeleri ve bu projelerin kadın istihdamına olan etkisini anlattı. Ayrıca, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Sümer, inşaat sektöründeki kadın mühendislerin artan rolü ve karşılaştıkları zorluklar hakkında öneriler sundu.

Panelde, ARYA Kadın Yatırım Platformu Kurucu Ortağı Münteha Adalı, platformun kadın girişimcilere sunduğu fırsatları aktararak, kadınların iş dünyasında daha fazla yer alabilmesi için atılması gereken adımları değerlendirdi. Avukat Ece Özhelvacı, iş hayatında kadınların karşılaştığı ayrımcılıkla ilgili mevcut hukuk sisteminin etkinliğini ele alarak, değiştirilmesi gereken yasalar ve mobbing konusundaki yeni genelge hakkında görüşlerini paylaştı.

İkinci oturumda ise "Türkiye’de Kadın Ekosistemini Destekleyen Önemli Dernekler, Kurumlar ve Faaliyetleri" tartışıldı. Alfa Beta Tekstil A.Ş. Kurucu Ortağı ve 10.000 Kadın Girişimciler Derneği Kurucu Dönem Başkanı Sevim Erengil, derneğin kuruluş süreci ve motivasyonunu paylaşarak, kadın girişimcilerin yerel ve küresel pazarlara açılabilmesi için sağlanan destekleri anlattı. KAGİDER Dijitalleşmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahu Bade Özkan, KAGİDER’in kadın girişimcileri destekleme çalışmalarına değindi ve Türkiye’de kadınların dijital dönüşümde karşılaştığı engelleri aştıkları adımları paylaştı.

Panelin son bölümünde, Professional Women Network (PWN) Dernek Başkanı Yıldız Bozkurt Özcan, PWN’in kadınların profesyonel hayatta güçlenmesine yönelik sunduğu ağ ve fırsatlar hakkında bilgi verdi. 10.000 Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Tuğba Dedeoğlu, kadın girişimcilerin en büyük zorluklarını ve çözüm önerilerini aktararak, yerel ve küresel pazarlarda kadın girişimciliğinin önündeki engelleri değerlendirdi. Etkinlik, kadınların ekonomik ve sosyal alanda daha fazla yer edinmesine yönelik önemli tartışmalar ve çözüm önerileriyle sona erdi.

Ana Sponsor: Saka Holding

Oturum Sponsor: Dev Patent

Hizmet Sponsorları: Kalender Mimarlık, De La Pau Coffee Co., EL-SA Asansör, Mer Sigorta, BOCO Cosmetics