ANALİZ HABER: İBRAHİM GÖKDEMİR

Önceki dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Altındağ belediyesi eski Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi Bakanlık makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından her iki Başkanda sosyal medyalarından paylaşımlarda bulundu. Melih Gökçek ziyaret fotoğrafının altına “Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı eski Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’yi ziyaret ettim… İyi Hasret giderdik” cümleleri yazarken Veysel Tiryaki ise “Önceki dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Melih Gökçek ile görüştük. Nazik ziyareti için kendisine teşekkür ederim” cümleleri kullandı.

Yerel seçimlere 8 ay gibi bir süre kala bu ziyaret Ankara gündemine bomba gibi düştü. Ankara’da uzun süre başarılı çalışmalara imza atmış ancak birbirleriyle de kavgalı olunduğu bilinen iki ismin yerel seçimler öncesi bu görüşmesinde neler konuşulduğu merak konusu oldu.

Edinilen bilgilere göre görüşme talebi Melih Gökçek’ten geldi. Gökçek Veysel Tiryaki’yi aradı ve ziyaret etmek istediğini bildirdi. Veysel Tiryaki Gökçek’in yaklaşımına olumlu cevap vererek Bakanlık makamında görüşmek üzere randevulaştılar.

Melih Gökçek., Veysel Tiryaki görüşmesi tam olarak 2 saat sürdü. Bu süre içerisinde daha çok Belediye Başkanlıkları döneminden konuşmalar yapıldı. Geçmişin muhasebesi çıkarıldı. Ankara’nın son durumu üzerine değerlendirmelerde yapıldı.

ZİYARETİN SEBEBİ SADECE HASRET GİDERMEK Mİ?

Bu ziyaret tabi ki Melih Gökçek’in de paylaşımında söylediği gibi sadece “Hasret giderme” ziyareti olmadığı aşikar. Küskünlükleri kırgınlıkları bir kenara bırakarak Ankara’da Mansur Yavaş’ın yarattığı tahribatı yeniden düzeltebilmek için 8 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’den gösterilecek adayın arkasında dim dik durulacağının mesajıdır.

Melih Gökçek’te Veysel Tiryaki’de Ankara Büyükşehir Belediyesi için potansiyel birer adaydır.

Neden mi?

Mansur Yavaş dönemine bakıldığında Melih Gökçek'ten şikayet eden pek çok kişinin "Melih Gökçek'i arar olduk" dediği ortadadır. Aynı şekilde Altındağ'ı varoş görünümünden çıkarıp Ankara'nın bir turizm ilçesi haline getiren Veysel Tiryaki'de Ankaralılar tarafından takdir edilen bir isimdir.

Bu ziyarette konuşulmamış olsa da Melih Gökçek kendisinin aday olması halinde Veysel Tiryaki ile herhangi bir problemi olmadığını göstermek istemiş, Veysel Tiryaki’nin aday olması halinde ise kendisinin de onu destekleyeceğini göstermiştir. Aynı düşüncelerin Veysel Tiryaki içinde geçerli olduğu kanaatindeyim.

Önümüzde ki süreçlerde Ankara gündeminde daha farklı atraksiyonlar yaşanacaktır.