28 Mayıs itibariyle Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin sonuçlanması ve vatandaşların Türkiye Yüzyılı'nın mimarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yola devam etme kararına en güçlü desteklerden biri de Kahramankazan'dan geldi.

Özellikle Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un görevi devraldığı dönem itibariyle, Kahramankazan'da hız kazanan atılımlar, gerek merkezi hükümetin gerekse yerel yönetimin uygulamaya koyduğu pek çok proje; ilçe halkı tarafından memnuniyet ve sevinçle karşılanıyor.

YERLİ VE MİLLİ SANAYİ HAMLESİNİN MERKEZ ÜSSÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemine her fırsatta değindiği, Türkiye Cumhuriyeti'ni geleceğe taşıyacak en önemli ideallerden biri yerli ve milli sanayimizi güçlendirmek fikriydi.

Bunun için atılan tüm adımlar ve gerçekleştirilen çalışmalar özellikle savunma sanayiinde Türkiye'yi bambaşka bir noktaya taşıdı.

İşte bu hamlelerin merkezi konumunda olan Kahramankazan da Türkiye Yüzyılı'nın üretim anlamında da göz bebeği konumunda yerini aldı. 

Başkan Serhat Oğuz'un; "Atak, Hürkuş, Hürjet, Anka, Aksungur, Milli Muharip Savaş Uçağımız gurur tablomuz. Bunların hepsi Türk mühendisler tarafından tasarlanan üretilen gururumuz. Yılların emeği ve mühendislik birikimi var. Bu güzel eserleri Türkiye Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlığı, İstiklali, İstikbali demek olan bu eserleri küçümseyenlere sadece şaşırıyoruz. Türkiye’nin yıllardır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde emek emek oluşturduğu, emek emek kurduğu, emek emek imal ettiği alın terini akıttığı göz nuru milli projelerimizin her biri işte burada. Türkiye Yüzyılına giden yolda döşenen köşe taşları bunlar. Uçaklar nerede hangarlar nerede diyenler var ya umarım bizi izliyorsunuzdur. Şimdi kendimiz üretiyoruz. 2000’li yıllarda İsrail yazılımını vermiyordu, kiralıyordu ya da arızalı diyordu ama şimdi TUSAŞ’ın mühendisleri üretiyor. Burada Kahramankazan’da gururla takip ediyoruz. Bu milli projelerin arkasındaki asıl güç Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’na imzasını atacak” sözleriyle önemine vurgu yaptığı sanayi yatırımları hem Kahramankazan'ın kalkınmasında hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı vizyonunda büyük önem sahibi

KENDİ MARKALARINI ÜRETEN MODERN, VİZYONER BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Serhat Oğuz'un Belediye Başkanlığında büyüyen ve gelişen Kahramankazan Belediyesi dev projelere imza atarak belediyecilik hizmetlerini vatandaşa en üst seviyede ulaştırmak için tüm kadrolarıyla aralıksız çalışıyor.  Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un gönül belediyeciliği şiarıyla 2019'dan beri idaresini sürdürdüğü  Kahramankazan Belediyesi sosyal yardımlardan internet erişim hizmetine kadar birçok alanda öncü ve yenilikçi bir belediye anlayışıyla çalışmalarını sürdürürken yaptığı dev yatırım ve projelerle kendi yerli ve milli markalarını oluşturup, kendi kendini finanse ediyor.

BETON SANTRALİ’NDE DEV MARKA: KAZANBEL BETON

Kahramankazan Belediyesi; üretim, ekonomik kalkınma ve istihdam sağlaması amaçlanan ve hizmetlerinde kullanmak üzere kendi betonunu üretmek için kurduğu yeni markası KazanBel Beton emin adımlarla büyümeye devam ediyor.

KazanBel Beton hizmetlerine filosuna kattığı 6 milyon 500 bin Türk Lirası değerindeki 52 metrelik 5 bomlu pompa dahil toplamda 10 mikser ve 2 pompa ile devam ediyor. Araç filosuna ve tesise yapılan takviyelerle gittikçe büyüyen KazanBel Beton’un bugün itibariyle değeri 150 Milyon TL’ye ulaştı. Ayrıca bünyesinde 30 kişiyi istihdam eden KazanBel Beton tüm cari giderlerini kendi ticari döngüsüyle karşılıyor.

“YERLİ VE MİLLİ MARKAMIZ EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, BelBeton’un, ilçede yapılacak hizmetlerde ekonomik bir kalkınma sağlamak, istihdam ve katma değer kazandırmak amacıyla kurulduğunu fakat kısa bir zamanda çok daha büyük noktalara ulaştığını dile getirdi: “Para harcayan değil para kazanan belediye olacağız demiştik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği yolda büyüyerek gelişerek ve hizmet ederek ilerlemek istiyoruz. KazanBel Beton’umuz artık bir marka ve hızla büyüyor. Vatandaşımız için hizmetleri bekletmeden her noktaya hızla ulaştırmak için kurduğumuz beton santralimiz beklentimizin çok üstünde bir ilerleme kat etti. Yalnızca belediye hizmetlerinde değil piyasayla da çalışan bir şirket haline döndü. Görüyoruz ki yerli ve milli markamız emin adımlarla ilerliyor. Hem tasarruf ediyoruz hem gelir elde ediyoruz. Kurduğumuz bu şirketler benim değil, halkımındır. Onlar için gayretle çalışıyoruz. Büyümeye ve marka olmaya devam edeceğiz”

TÜRKİYE’DE BİR İLK: KAZANBEL NET

KazanBelNet şirketi, internet servis sağlayıcılığı alanında Türkiye’de bir belediye tarafından kurulan ilk şirket olma özelliğini taşırken, kurulum aşamalarının tamamlanmasının ardından, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı’ndan (BTK) İnternet Erişim ve Altyapı Lisansı’nı alarak faaliyete geçti. KazanBelNet bu özelliğiyle bu lisansı alan ilk belediye şirketi oldu. KazanBelNet bu lisansla internet erişiminin yanı sıra Türkiye’nin tüm noktalarında internet altyapısı oluşturma hizmeti de verebilecek.

Hem hızlı hem ucuz olan KazanBel Net beklenenden daha kısa bir sürede 5 bin abone sayısını aştı.  Kahramankazan’ın her köşesine erişebilecek gerekli teknik donanıma sahip olan KazanBel Net Ankara’da birçok ilçe belediyesinde de hizmet vermeye başladı. Ayrıca KazanBel Net kullanmaya başladığı WAE sistemi ile Türk Telekom altyapısı olan her yerde internet erişim hizmeti verecek.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN VİZYONU VE DESTEKLERİYLE TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN GELECEK ODAKLI PROJELER YÜRÜTÜYORUZ"

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, ilçede bazı noktalarda internet erişim hizmetinin olmadığını ve bu doğrultuda çok fazla talep gelmesinin ardından harekete geçerek İletişim Kurumu Başkanlığı’ndan İnternet Erişim ve Altyapı Lisansı aldıklarını belirtti: “Vatandaşımız hangi konuda bir mağduriyet yaşıyorsa biz hemen orada olmak istiyoruz. İnternet hizmeti alamayan vatandaşlarımızdan çok fazla talep geliyordu. Hemen harekete geçtik, KazanBel Net’i kurduk ve İnternet Erişim ve Altyapı Lisansı’nı Türkiye’de alan ilk ve tek belediye biz olduk. Kahramankazan’da hizmet vermeye başlayan internet şirketimiz gerekli çalışmaların ardından Ankara genelinde de hizmet vermeye başladı. KazanBel Net’imiz çok kısa zamanda Türkiye genelinde de erişim hizmeti verecek. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla gelecek odaklı çalışıyoruz. Bu konuda her zaman ufuk açıp geleceğe odaklı düşünme fırsatı veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve desteklerinden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na ilçem adına şükranlarımı sunuyorum.”

BAŞKAN OĞUZ'DAN ÇİFTÇİYE VE ÜRETİCİYE KESİNTİSİZ DESTEK

Sanayide atılan büyük adımlar ve gerçekleştirilen önemli hamlelerin yanı sıra, önemi gün geçtikçe daha da büyüyen tarım ve ziraat konularında da vatandaşın yanında olmaya devam eden Kahramankazan Belediyesi, bu konuda da desteklerini sürdürüyor.

FİDE DESTEĞİ
Göreve geldiği günden bu yana çiftçinin her zaman yanında olduğunu yaptığı çalışmalarla gösteren Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz bu süreçte çiftçiye toplamda 7 milyon 500 bin sebze fidesi dağıttı.

YAĞLIK AYÇİÇEĞİ TOHUMU DESTEĞİ
Kahramankazan Belediyesi Türkiye’de çiftçiye ilk kez yağlık ay çekirdeği tohumu desteğinde bulunan belediye oldu. 6 bin dönümlük araziyi kapsayan destekleme ile çiftçiye hibe edilen yağlık ay çekirdeği tohumu toprakla buluşturuldu. Aynı proje kapsamında çiftçiye gübre desteği de verildi.

AKARYAKIT DESTEĞİ

Kahramankazan Belediyesi, kuraklıktan etkilenen çiftçilere yönelik anlamlı bir desteklemede bulundu. Belediye bu kapsamda ilçe ziraat odasına başvuruda bulunan çiftçilere yönelik akaryakıt desteklemesi yaptı. Başvuruların toplanmasının ardından ilçedeki 711 çiftçiye akaryakıt desteği verildi. Böylece fide ve tohumdan sonra çiftçiler için önemli üretim maliyetine sahip olan akaryakıt ihtiyaçları da Kahramankazan Belediyesi tarafından yapılan destekleme çalışması ile çiftçiye dağıtıldı.

“KAVUN TOHUMU” VE “ZİRAİ İLAÇ” DESTEĞİ

Kahramankazan Belediyesi son yıllarda rekolte ve kalitesinde düşüş yaşanan ilçenin meşhur Ova Kavunu’nun üretimini yeniden canlandırmak için çiftçilere yüzde yüz hibeli tohum ve zirai ilaç desteği verdi. Tohum ve ilaç desteği ile birlikte ekim ve ara çapa makinesi de çiftçinin hizmetine sunuldu. Başkan Oğuz, ilk hasat yapılırken kavunları tarladan çiftçilerle birlikte topladı.

HUBUBAT ALIM MERKEZİ AÇILDI

Kahramankazan Belediyesi çiftçilerin ürünlerini çok ucuza almaya çalışan aracıların önüne geçmek ve çiftçinin ürününü hak ettiği değerde satmasını sağlamak amacıyla ilçede Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Alım Merkezi açmak için harekete geçti. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un çalışmaları ve girişimler sonucunda Kahramankazan’da TMO Alım Merkezi açıldı. Üretici ve çiftçiler uzun süredir beklediği bu uygulama ile yetiştirdikleri ürünlerini doğrudan TMO’ya hak ettiği değerde satma imkanı buldu.

300 TON ARPA VE BUĞDAY DESTEĞİ

Kahramankazan Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin su indirimini gerekçe gösterip bazı sosyal yardımlarla birlikte arpa ve buğday tohumu desteğini veremeyeceğini açıklamasının ardından 550 çiftçiye 300 ton Buğday ve Arpa desteğinde bulundu.

ARICILARA YÜZDE 50 HİBELİ ARI VE KOVAN DESTEĞİ

Kahramankazan Belediyesi çiftçi ve üreticiye yönelik yaptığı desteklemelerle göz doldurmaya devam ediyor. Arıcılık ve bal üretimi sektöründe çok sayıda firmaya ev sahipliği yapan, Türkiye’de ana arı üretiminin yüzde 65’inin yapıldığı Kahramankazan’daki arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere arı ve kovan hibe desteği verdi.

ANKARA’DA BİR İLK: MOBİL KOYUN BANYOLUĞU
Kahramankazan Belediyesi Ankara’da bir ilke imza atarak, hayvan yetiştiricileri için Mobil Koyun Banyoluğu hizmetini başlattı. Koyunların mikroplardan ve parazitlerden temizlenmesini sağlayan mobil koyun banyoluğu, köy köy gezerek yetiştiricilerin işini kolaylaştırıyor.


HAYVAN VE ÇEVRE DOSTU: KAHRAMANKAZAN


1500 hayvan kapasiteli hayvan barınağı

Kahramankazan Belediyesi sokak hayvanlarının tedavisi, barınması ve sahiplendirilmesi amacıyla 1500 hayvan kapasiteli Kahramankazan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımını sürdürüyor.

İlçede bulunan sahipsiz hayvanların sahiplendirileceği, başı boş hayvanların barınabileceği ve gerekli durumlarda ameliyat, tedavi gibi ihtiyaçlarının karşılanacağı Kahramankazan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapımının ardından Kahramankazan’da barınak ihtiyacını büyük oranda karşılaması hedefleniyor. İdari bina, ameliyathane ve kedi evi gibi alanlarla birlikte toplam 1500 hayvan kapasitesine sahip olan barınak ayrıca halkın ziyaretine açık hizmet vererek hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlara da kolaylık sağlayacak.

Atık Getirme Merkezi

Sıfır Atık Projesi’nin uygulandığı ilk ilçe belediyesi olan Kahramankazan Belediyesi, bu alanda Türkiye’ye örnek olacak çalışmalarını sürdürüyor. 58 bin nüfuslu ilçede toplanan atıklar dönüştürülerek, gelecek nesillere daha temiz ve doğal kaynakları zengin bir ilçe bırakılması hedefleniyor.

Kahramankazan Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2017’de başlatılan Sıfır Atık Projesi’ni Türkiye’de hayata geçiren ilk ilçe belediyesi olmuştu. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar neticesinde Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı destekleriyle ilçeye büyük bir Atık Dönüşüm Tesisi kazandırıldı. Yapılan tesis içerisinde, “Atık Getirme Merkezi”, “Ambalaj Atığı Toplama Merkezi”, “Depolama Merkezi” ve “Kompost Merkezi” yer alıyor.

TERMAL TURİZM'İN YENİ GÖZBEBEĞİ: KAHRAMANKAZAN – SOĞUCAK

Aralarında Kahramankazan’ın da bulunduğu 4 ilde bazı alanlar turizm merkezi ile kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un vizyon projeleri arasında yer alan ‘Termal Kent’ için ilk adım atılmış oldu. Yapılan açıklamada Kahramankazan Soğucak Mahallesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Resmi Gazete’de yayınladığı karar ile termal kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak belirlendi.  2014 yılında Soğucak Mahallesi’nde keşfedilen termal su kaynağı, Kahramankazan’ın "termal kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi" olarak belirlenmesinde önemli bir yere sahipken, bulunan kaynak ilçede otel ve hamamlar da vatandaşın hizmetine açıldı. Projenin ileri safhalarında bu tür alanların daha çok artması planlanıyor.